blog

Personlig udvikling

Hvad tænker du?

Jeg har altid været et ”hoved-menneske”, der (over)tænker, reflekterer og analyserer meget. I mange år troede jeg, at jeg VAR mine tanker og følelser, og at min indre stemme var et vidende ”over-jeg”, der ville mig det bedste og beskyttede mig.

Men jeg var åbenbart et særligt dumt og utilstrækkeligt menneske, for ord som ”Idiot”, ”Du kan ikke” og ”Hvad sagde jeg!” hørte jeg meget oftere fra den strenge dommer i kommentatorboksen end ”Sådan! – godt gået!”.

Read more “Hvad tænker du?”

Personlig udvikling

Perfekt i dit uperfekte selv

Allerede inden du bliver født, bliver du målt ved scanninger ift. om du udvikler dig, som du skal. Jordemoderen vejer og måler dig, når du bliver født og du får din første karakter = en apgar-score. Sundhedsplejersken plotter dig ind på vægt- og højdegrafer i barnets bog, pædagogerne vurderer dine sociale kompetencer og skoleparathed. Alt med barnets trivsel for øje – og det er fint nok, men mange af nutidens forældre vil nok føle sig målt og vejet i processen. Gør jeg det godt nok? Read more “Perfekt i dit uperfekte selv”

Personlig udvikling

Hvis liv lever du?

Jeg er vokset op med en overbevisning om, at det er vigtigt, hvad andre tænker. Og jeg oplevede, at jeg skulle GØRE noget for at blive set, accepteret og elsket.

Så jeg blev naturligt en ”pleaser”, den pæne pige, der hjalp til, var god i skolen, undgik konflikter/gjorde hvad der blev sagt – eller gjorde, hvad jeg troede, andre ville have mig til at gøre.

Jeg var en kamæleon, der skiftede farve efter omgivelserne. Hvem eller hvad vil du have, jeg skal være? Read more “Hvis liv lever du?”

Personlig udvikling

Hvad bærer du på dine skuldre?

Jeg skrev et opslag på Facebook om Sindsrobønnen – og om at have modet til at ændre, det vi kan. Og noget af det som vi ofte glemmer, at vi har indflydelse på (og derfor kan ændre), er den bagage, vi slæber rundt på i livet. Den rygsæk, der rummer det, du tog med hjemmefra og det, du har samlet op undervejs – også alt det, du har glemt blev puttet derned. Read more “Hvad bærer du på dine skuldre?”